NORTH HARBOUR TENNIS CENTRE
       
     
EXTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
LOOKING DOWN THE VERANDA // NORTH HARBOUR
       
     
INTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
CONCEPTUAL SKETCHES // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
FOLLOW US ON FACEBOOK
       
     
NORTH HARBOUR TENNIS CENTRE
       
     
NORTH HARBOUR TENNIS CENTRE

The design solution combines the indoor courts with the players’ pavilion under a single curved roof, achieving efficiencies in space use and therefore cost.

Location: Auckland NZ

EXTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
EXTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS

This arrangement enables close interaction between relaxation spaces and playing areas.

 

LOOKING DOWN THE VERANDA // NORTH HARBOUR
       
     
LOOKING DOWN THE VERANDA // NORTH HARBOUR

The main club areas are organized onto a long mezzanine at first floor level. From here, there is access to a large external deck overlooking the outdoor courts, and to a raking gallery overlooking the indoor courts.

INTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
INTERIOR // NORTH HARBOUR TENNIS

Toilets, changing and storage are in the undercroft below the mezzanine.

A tight capital budget required the use of robust long-life low-maintenance materials and installations, which would also reduce operational outgoings.

CONCEPTUAL SKETCHES // NORTH HARBOUR TENNIS
       
     
CONCEPTUAL SKETCHES // NORTH HARBOUR TENNIS

The structure of steel portal arches spans 36 metres over the courts. A system of curved insulated panels interspersed with translucent rooflights forms the roof envelope.

FOLLOW US ON FACEBOOK
       
     
FOLLOW US ON FACEBOOK

Like and follow us on Facebook and Instagram